1 1 1 Creatieve Werkplaats

1 1 1 Creatieve Werkplaats

verbouwing van oude loods naar kantoor

Ontwerp: Studioninedots, Amsterdam
Rol: Coen Smit, Projectarchitect, werkvoorbereider & uitvoerder
Adres: Gedempt Hamerkanaal 111, Amsterdam
Oppervlakte: 910 m2
Opdrachtgever: Studioninedots
Jaar: 2015

1-1-1 is een nieuwe werkplek in een industriële loods op het Stork terrein/De Overkant in Amsterdam Noord. Het is een broedplaats met een unieke entrepreneurs-spirit; een open, sociale en creatieve ruimte om in te werken.

Een open ruimte van 900m2, waar (harde) werkers enerzijds kunnen werken zonder elkaar te storen en anderzijds samen kunnen werken, vergaderen, lunchen en tafeltennissen. Een omgeving die bruist van activiteit en energie.

Werk gaat over samenwerken, mensen & ideeën

In een half jaar tijd is een ontwerp voor deze lege loods gemaakt, werkvoorbereiding en de verbouwing gerealiseerd. Door met de juiste mensen te werken en de bouw efficiëntie in het ontwerpproces een rol te laten spelen, is dit project in een relatief korte periode tot stand gekomen. Een goed voorbeeld hiervan is de “SUPER BILLY”. Een kastenwand van 30 meter lang waarin alle hardcore is opgelost. Toiletten, printerruimte, maquettewerkplaats, ict ruimte, opslag en Archief zijn allemaal in deze kast verwerkt. Kastelementen van 122x244cm zijn door Decorbouwer Douwe in een werkplaats voorbereid en ter plaatse geassembleerd tot één groot meubel.

Veel interieur elementen zijn op marktplaats gevonden. Zoals de bladen voor de lunchtafels. Dit zijn oude draiglineschotten uit Rotterdam. De stalen onderstellen zijn gemaakt van oude bureauonderstellen. Deze zijn door Thimo in elkaar gelast. Hij heeft ook de draaiende ramen en inbraakbeveiliging voor zijn rekening genomen.Er is door Studioninedots ook veel zelf gedaan. Zo is de keuken zelf gebouwd en betegeld. De plantenkas doet dienst als geurtjesvanger.

Dit project is uitgevoerd op basis van een Voorlopig Ontwerp [VO]. Door te werken met vakmensen binnen ons netwerk en op basis van vertrouwen.

1-1-1iso 02a 111 entrence 04 111 kast06 111 pink07 111 08 111 maquettes09 111 pink11 111 pink cabinet12 111 cabinets10 111 bike

About the author: coenoffreddy

You must be logged in to post a comment.