1 1 1 Creatieve Werkplaats

1 1 1 Creatieve Werkplaats

verbouwing van oude loods naar kantoor

Ontwerp: Studioninedots, Amsterdam
Rol: Coen Smit, Projectarchitect, werkvoorbereider & uitvoerder
Adres: Gedempt Hamerkanaal 111, Amsterdam
Oppervlakte: 910 m2
Opdrachtgever: Studioninedots
Jaar: 2015

1-1-1 is een nieuwe werkplek in een industriële loods op het Stork terrein/De Overkant in Amsterdam Noord. Het is een broedplaats met een unieke entrepreneurs-spirit; een open, sociale en creatieve ruimte om in te werken.

Een open ruimte van 900m2, waar (harde) werkers enerzijds kunnen werken zonder elkaar te storen en anderzijds samen kunnen werken, vergaderen, lunchen en tafeltennissen. Een omgeving die bruist van activiteit en energie.

Werk gaat over samenwerken, mensen & ideeën

In een half jaar tijd is een ontwerp voor deze lege loods gemaakt, werkvoorbereiding en de verbouwing gerealiseerd. Door met de juiste mensen te werken en de bouw efficiëntie in het ontwerpproces een rol te laten spelen, is dit project in een relatief korte periode tot stand gekomen. Een goed voorbeeld hiervan is de “SUPER BILLY”. Een kastenwand van 30 meter lang waarin alle hardcore is opgelost. Toiletten, printerruimte, maquettewerkplaats, ict ruimte, opslag en Archief zijn allemaal in deze kast verwerkt. Kastelementen van 122x244cm zijn door Decorbouwer Douwe in een werkplaats voorbereid en ter plaatse geassembleerd tot één groot meubel.

Veel interieur elementen zijn op marktplaats gevonden. Zoals de bladen voor de lunchtafels. Dit zijn oude draiglineschotten uit Rotterdam. De stalen onderstellen zijn gemaakt van oude bureauonderstellen. Deze zijn door Thimo in elkaar gelast. Hij heeft ook de draaiende ramen en inbraakbeveiliging voor zijn rekening genomen.Er is door Studioninedots ook veel zelf gedaan. Zo is de keuken zelf gebouwd en betegeld. De plantenkas doet dienst als geurtjesvanger.

Dit project is uitgevoerd op basis van een Voorlopig Ontwerp [VO]. Door te werken met vakmensen binnen ons netwerk en op basis van vertrouwen.

1-1-1iso 02a 111 entrence 04 111 kast 06 111 pink07 111 08 111 maquettes 09 111 pink11 111 pink cabinet12 111 cabinets10 111 bike

Kleverparkweg

Industrieel maatwerk

Kleverparkweg

Ontwerp: AHAA & Studiospacious
Adres: Kleverparkweg, Haarlem
Oppervlakte: 200 m2
Opdrachtgever: Particulier
Jaar: 2017

Hoe vorm je een klassieke jaren ’20 woonhuis in Haarlem om tot een ruimtelijke eigentijdse stadswoning?

Studiospacious en AHAA hebben met respect voor de rijke, klassieke detaillering van de woning een zuivere ingreep gerealiseerd. Een doorbraak in de wand tussen de keuken en eetkamer creëert ruimte voor een leefkeuken, het nieuwe hart van de woning.

De materialisering en het kleurgebruik van de nieuwe elementen refereren aan de industriële gebouwen uit dezelfde jaren ’20. De staalconstructie blijft in het zicht en vormt samen met het ruige metselwerk de drager voor het nieuwe, industriële karakter van de woning.

Door het keukeneiland op de grens tussen keuken en eetkamer te plaatsen, worden de ruimtes onmiskenbaar met elkaar verbonden. De grillige overgang van de nieuwe tegelvloer in de bestaande visgraatvloer versterkt het samenspel tussen bestaand en nieuw en is tegelijkertijd praktisch in gebruik omdat er wordt gekookt boven een tegelvloer. De uitgesproken vloerovergang wordt extra geaccentueerd door de keuken vrij te houden van de vloer. Het centrale keukeneiland staat op pootjes waarvan één is voorzien van de gastoevoer. De 4,6 meter lange keuken is aan de metselwerk wand opgehangen en lijkt te zweven. De op maat gemaakte afzuigkap is in dezelfde industrieel groene kleur afgewerkt als de staalconstructie.

Op de verdieping is een nieuwe badkamer gerealiseerd. De kleine ruimte is op efficiënte wijze ingedeeld en terughoudend gematerialiseerd. Op vernuftige wijze is een verborgen spiegelkast in de wand opgenomen.

Studiospacious heeft i.s.m. AHAA het ontwerp gemaakt, de aannemers selectie en bouwbegeleiding verzorgd.

 

Kleverparkweg_Studiospacious-AHAA_©_photo_Nina-Kopp_01_LRKleverparkweg_Studiospacious-Ahaa_schemeKleverparkweg_Studiospacious-AHAA_©_photo_Nina-Kopp_02_LRKleverparkweg_Studiospacious-AHAA_©_photo_Nina-Kopp_03_LRKleverparkweg 64 tekeningKleverparkweg_Studiospacious-AHAA_©_photo_Nina-Kopp_04_LRKleverparkweg_Studiospacious-AHAA_©_photo_Nina-Kopp_05_LRKleverparkweg_Studiospacious-AHAA_©_photo_Nina-Kopp_06_LRKleverparkweg_Studiospacious-AHAA_©_photo_Nina-Kopp_07_LRKleverparkweg_Studiospacious-AHAA_©_photo_Nina-Kopp_08_LRKleverparkweg_Studiospacious-AHAA_©_photo_Nina-Kopp_09_LRKleverparkweg_Studiospacious-AHAA_©_photo_Nina-Kopp_10_LRKleverparkweg_Studiospacious-AHAA_©_photo_Nina-Kopp_11_LR

Volkstuinhuisje

Volkstuinhuisje

Ontwerp: Studiospacious, Amsterdam
Adres: Volkstuinvereniging Eigen Hof, Rotterdam
Oppervlakte: 24 m2
Opdrachtgever: Wim van Krimpen + Architectenwerk (Jonge Architecten Prijsvraag)
Jaar: 2015
Prijs: eervolle vermelding

Soms een plek om samen te zijn, soms een ‘lege’ ruimte om tot rust te komen, soms een plek om ‘s nachts peinzend van de sterrenhemel te genieten. Een ruimte van 24m2 om te werken, na te denken, je af te zonderen, vrienden en familie te ontvangen. Zo’n ‘caban’ vraagt om een slimme manier van ruimtegebruik.

Het interieur is opgevat als één centrale ruimte waar door middel van een wandmeubel het gebruik van de ruimte gedurende de dag en nacht wordt gefaciliteerd. Deze ruimte is 14m2 groot en kan transformeren van woonkamer, tot eetkamer en slaapkamer. Het daklicht geeft het volume en de binnenruimte zijn karakteristieke vorm. De binnenruimte van de caban wordt afgewerkt in multiplex, het zorgt voor eenheid en rust in het interieur. De zijkanten van de multiplex zorgen daarbij voor een fraaie belijning in de meubels.

De buitenzijde van de caban is voorzien van een huid van houten latten, met variaties in ritme. De combinatie van larix en douglas hout zorgt voor een levendige gevel. Verschillende ritmes definiëren de ramen en deur en zorgen voor een geleding van het abstracte volume. Hoewel de caban naar buiten toe vrij gesloten oogt, is het binnen een intieme, lichte ruimte.

01. Jonge Architecten Prijsvraag locatie 02. Jonge Architecten Prijsvraag locatie 1 03. Jonge Architecten Prijsvraag locatie 2 04. Jonge Architecten Prijsvraag exterieur 05. Jonge Architecten Prijsvraag gevels 06. Jonge Architecten Prijsvraag plattegrond
08. Jonge Architecten Prijsvraag doorsnede 09. Jonge Architecten Prijsvraag interieur

Nieuws

Nieuws

Workshop in Roosendaal

_ 08 2017

De komende maanden werken we in een serie workshops samen met het stedenbouwkundig team van de gemeente Roosendaal aan een architectonische verdiepingsslag voor de eerste fase van de inbreidingslocatie Stadsoevers te Roosendaal.

Restaurant Floreyn, een bord vol Dutch design

_ 07 2017

Na de opening hebben we heerlijk bij Restaurant Floreyn gegeten. Een bord vol Dutch design. Een goede bodem gelegd om mooie foto’s te schieten. Zie de projectpagina voor meer.

naar project

Pitch gewonnen!

_ 06 2017

We gaan samen met het stedenbouwkundig team van de gemeente Roosendaal, het architectonisch kader maken voor de eerste fase van de belangrijke inbreidingslocatie Stadsoevers.

Restaurant Floreyn

_ 05 2017

Een warm en zonnig openingsfeest van Restaurant Floreyn. Wat een avond! Binnenkort meer foto’s

opening
Restaurant Floreyn

_ 04 2017

We zijn begonnen! de verbouwing van voormalig Restaurant Braque aan de Albert Cuypstraat is gestart en inmiddels zit de eerste verflaag op de gevel. Langzaam wordt de nieuwe look zichtbaar. Dit project doen we in samenwerking met TMRW creative studio. Gezamenlijk zetten we een nieuwe identiteit neer.

Kleverparkweg opgeleverd

_ 02 2017

In samenwerking met AHAA hebben we de verbouwing van het klassieke jaren ’20 woonhuis aan in Haarlem omgevormd tot een ruimtelijke eigentijdse stadswoning. Bekijk het resultaat van wat we “Industrieel maatwerk” noemen, nu online!

naar project

Kleverparkweg_Studiospacious-Ahaa_scheme
Opwaardering Hotel in het centrum van Amsterdam

_ 02 2017

Door een in het centrum van Amsterdam gelegen hotel zijn we gevraagd om de mogelijkheden te onderzoeken hoe het hotel toekomstbestendig kan worden opgewaardeerd binnen de eisen en randvoorwaarden van het Amsterdamse Unesco Werelderfgoed.

hotel
Nieuw restaurant aan de Albert Cuypstraat

_ 01 2017

Met veel plezier werken we samen met TMRW creative studio aan het ontwerp voor voormalig restaurant Braque. Een mooie samenwerking om een nieuwe identiteit en interieur te bedenken onder de werktitel ‘on Hollands goed Nederlands eten.

restaurant
Nieuwendammerdijk

_ 12 2016

We zijn gevraagd om voor een dijkwoning aan de Nieuwendammerdijk in Amsterdam Noord een ontwerp te maken voor een 2-laagse woninguitbreiding.

SSS insta 012 schetsen aangepast
De Melkfabriek wordt nieuwe hotspot van Arnhem

_ 11 2016

Team BPD | Studioninedots i.s.m. Studiospacious transformeert Cobercoterrein

FrieslandCampina heeft op 3 november jl. bekend gemaakt dat zij voor de herontwikkeling van de Cobercofabriek en omgeving gekozen heeft voor het plan van BPD | Studioninedots.
Centraal in onze visie staat dat we het nu nog afgesloten industriële gebied aan de Rijn toegankelijk willen maken met en voor Arnhemmers door er een uitgesproken duurzaam en verrassend comfortabel stedelijk milieu te realiseren.

Tender gewonnen!

FrieslandCampina en de Gemeente Arnhem formuleerden de ambitie om het gebied te transformeren. In vervolg daarop schreef FrieslandCampina een tender uit. De afgelopen periode vond een selectieprocedure plaats voor de verkoop van het terrein en deze werd gewonnen door BPD Ontwikkeling dat daarvoor Studioninedots’ bewezen concept Circulair Cityplot als uitgangspunt nam. Vervolgens werd het team uitgebreid met Studiospacious, BOEi, DELVA Landscape Architects en lokale partners.

naar project

coberco-sss-nl_lr12-press
Friethoes update

_ 10 2016

Bij Friethoes zijn ze lekker bezig. Na het spuitwerk en de nieuwe vloer, rollen de eerste boring meubels naar binnen. Het kantoor is bijna af. Volgende stap is het groen!

friethoes-01
Stalen pui geplaatst

_ 10 2016

In de Potgieterstraat is de stalen pui geplaatst! De pui  scheidt op subtiele wijze worden het leefgedeelte van het slaapgedeelte en creëert tegelijkertijd het noodzakelijke doorzicht waardoor daglicht vrij spel heeft. Het project is nu bijna gereed. Binnenkort meer foto’s.

413x360-kitchen
Bureau’s Beschikbaar

_ 10 2016

We zijn op zoek naar creatieve mensen zoals app bouwers, filmregisseurs, schrijvers, art directors, online content generators, landschapsarchitecten, grafisch- en industrieel ontwerpers om onze werkruimte mee te delen…

We hebben een mooie werkomgeving in het bruisende Amsterdam-Oost

Geïnteresseerd?
Mail ons: info@studiospacious.nl

meer info

desks
Nieuwe Studieopdracht

_ 09 2016

We duiken deze maand het archief van Haarlem in met matching shoes! Met veel plezier werken we samen met Synchroon aan een nieuwe studieopdracht.

news_archief-studie
Nieuwe WORKSPACE

_ 08 2016

Aan de Balistraat in Amsterdam Oost, hebben we in twee weken tijd, een fris kantoor opgeleverd. WORKSPACE 16A
Nieuwe kleuren, strakke werkplekken, goede verlichting en ruimte voor overleg, lunch en vergaderen.Lekker werken!

  news_nieuwe workspace
Nieuw project, nieuwe maquette!

_ 07 2016

Voor een nieuw project halen we onze inspiratie uit eenvoudige strandhuisjes. De houten constructie is dienend en leidend voor het ontwerp. De constructie kent een primaire en secundaire laag. Hierdoor is de lichtinval fantastisch! Dit testen we vaak in een fysiek houten maquette.
naar project (binnenkort)

news_hout1
Friethoes Frietfabriek

_ 07 2016

Friethoes is een Haarlemse Snackbar die naast de winkel een Frietfabriek is begonnen. Vanuit deze fabriek bevoorraden ze hun foodtrucks voor de festivals en bereiden ze halffabricaat frieten voor de horeca. In de fabriek staat een enorme frituur- en koelstraat. Friethoes vroeg ons om orde in de chaos te scheppen.
“Leg een eenduidig concept neer voor de fabriek en de bijbehorende kantoorruimtes.”
Dit hebben we gedaan door eenvoudige ingrepen met een helder kleurenschema. Friethoes kan na de verbouwing fatsoenlijk koks ontvangen, lekker werken of een goede vrijdagmiddagborrel geven!
naar project (binnenkort)

 news_friethoes
Keuken geplaatst in de Potgieterstraat

_ 06 2016

In de Potgieterstraat is in alle vroegte begonnen met de afwerking. Terwijl binnen de laatste hand werd gelegd aan de visgraadvloer, werd buiten door een hoogwerker, de keuken in onderdelen met aanhanger en al naar vijf hoog getakeld. De meubelmaker heeft de keuken vervolgens ter plaatse geassembleerd. binnenkort meer…

 news_potgieterstraatnews_potgieterstraat keuken
Bourgondischelaan bijna gereed

_ 05 2016

In Amstelveen zijn ze druk bezig met het realiseren van een door ons ontworpen dakopbouw. De compacte uitbreiding van deze woning van 59m2 voorziet in 3 slaapkamers, een badkamer en dakterras. De gevels zullen worden bekleed met horizontale houten larix latten.

 news_bourgondischelaan_1 2news_bourgondischelaan_2 2
Start bouw Potgieterstraat

_ 03 2016

Op deze mooie locatie, aan de rand van de Jordaan, heeft Studiospacious een fraaie woning met dakterras ontworpen. Dit ‘hokkerige klus’ appartement is volledig gestript en opnieuw opgebouwd om een lichte loft te creëren. Het plafond is verhoogd waardoor de constructie van de hijsbalk zichtbaar wordt, een karakteristiek element in de gemoderniseerde woning. Een stalen pui tussen woonkamer/keuken en de slaapkamer vormt straks een luchtige scheiding tussen de leef- en slaapruimte. Keuken en eettafel zijn als één centraal element ontworpen en worden samen met de nieuwe trap naar het dakterras eyecatchers in de nieuwe woning.

news_potgieter_1 news_potgieter_2 2
Start bouw Kleverparkweg

_ 02 2016

In Haarlem is de aannemer begonnen met de sloopwerkzaamheden van de begane grond. Er wordt in dit klassieke pand, met mooie details, een doorbraak gemaakt in de wand tussen de bestaande keuken en de eetkamer. Het toilet wordt verplaatst. De keuken wordt het centrale punt van de woning. De nieuwe constructie die een deel van de bovenliggende gevel opvangt blijft in het zicht. Er ontstaat hierdoor niet alleen een ruimtelijke leef keuken, maar ook ontmoet klassiek en modern elkaar op en subtiele manier. Dit project doen we i.s.m. Annemarijn Haarink Architectuur

naar project

03. sloop 01
Eervolle vermelding Jonge Architecten Prijsvraag

_ 01 2016

De inzending van Freddy Koelemeijer voor de Jonge Architecten Prijsvraag heeft een eervolle vermelding gekregen. De jury – bestaande uit Wim van Krimpen, Machiel Spaan en Yvonne Claassen – waardeert het ontwerp omdat het tuinhuisje is opgevat als ‘een abstract houten huisje als een meubelstuk met transformeerbare binnenruimte’ en vanwege ‘de intelligente inrichting en het aangename interieur’.

news_eervolle vermelding JAP exterieur news_eervolle vermelding JAP interieur

 

 

 

Veemarkt

Veemarkt

Stadswoningen

Ontwerp: Studiospacious i.s.m. Marcel Lok
Adres: Veemarktterrein, Utrecht
Oppervlakte: 105 – 215 m2
Opdrachtgever: Architectuurcentrum Aorta, Utrecht
Jaar: 2012

De ontwikkeling van het Veemarktterrein in Utrecht biedt de kans om een nieuw stedelijk woongebied binnen de stadscontour te realiseren en zo waardevol landschap daarbuiten te ontzien. Voor de ideeënprijsvraag Veemarkt Utrecht is daartoe voor twee bouwvelden een woningtype ontworpen dat is gebaseerd op de klassieke Hollandse stadswoning. De basisplattegrond hiervan is opgedeeld in een gelijkwaardig voor- en achterhuis met daartussen een zone voor de trap, circulatieruimte en leidingschacht. In de uitwerking zijn de uiteindelijke woningen op oneindig veel manieren indeelbaar. De gevelindeling wordt bepaald door de achterliggende ruimte – een tweedeling voor de woonruimte, een driedeling voor de ruimtes op de verdiepingen en voor dubbelhoge ruimtes een driedeling met brede, extra hoge openingen.

01. Veemarkt_site_Utrecht 02. Veemarkt_catalogus_typeB 03. Veemarkt_plg B 04. Veemarkt_parallelprojectionB 05. Veemarkt_interieur-typeB 06. Veemarkt_maq15_plotE©TimStet 07. Veemarkt_maq17edit_plotE©TimStet 08. Veemarkt_catalogus_typeE 09. Veemarkt_plg E 10. Veemarkt_parallelprojectionE 11. Veemarkt_interieur-typeE 12. Veemarkt_maq27edit_plotB©TimStet 13. Veemarkt_maq31_plotB©TimStet

Nieuw Jonkerstraat

Nieuwe Jonkerstraat

Transformatie van een timmerloods naar woonhuis

Ontwerp: Studiospacious, Amsterdam
Adres: Nieuwe Jonkerstraat, Amsterdam
Oppervlakte: 431 m2
Opdrachtgever: Particulier
Jaar: 2015 – heden

Het ontwerp voor deze fraaie, maar vervallen timmerloods biedt dit pand – wat onderdeel is van het beschermd stadsgezicht van het centrum van Amsterdam – een tweede leven. De loods staat op een prachtige plek direct achter de Nieuwmarkt en wordt getransformeerd tot een 3-laagse stadsvilla.

Bij de restauratie van gevels en kap worden de oorspronkelijke elementen in vorm, maat materiaal en kleur gehandhaafd. Voor deze timmerloods, die in de nauwe stedelijke structuur van het stadscentrum van Amsterdam rug-aan-rug staat met zijn achterburen, betekent dit dat de 26m lange straatgevel, op een enkel raam na, volledig gesloten is. De centrale ruimte wordt daarom van daglicht voorzien middels een 12m lange lichtstraat in de ‘achterzijde’ van de kap. De patio, die in het centrum van de woning ligt, voert het daglicht tot in de kelder en verbind de 3 verdiepingen visueel met elkaar.

De nieuw te maken kelder creëert ruimte voor ontspanning: een zwembad, sauna’s en meditatieruimte zorgen voor een ondergrondse plek waar je je terug kan trekken. Onder de uiteinden van de kap komen twee slaapkamers met eigen badkamer. De master-bedroom kijkt tussen de spanten uit over de woonkamer, terwijl de guestroom meer afgezonderd is.

Een vrijstaande meubel in het hart van de centrale ruimte creëert op een intelligente manier twee ruimtes. Direct onder de lichtstraat een royale woonkamer met openhaard, onder het gastenverblijf een hoge keuken en intiemere eetkamer. De drie authentieke werkplaatsdeuren zijn omgebouwd tot dubbele schuifdeuren en zorgen in opengeschoven stand voor een directe verbinding van de woonruimte met de straat.

01. nieuwe-jonkerstraat B&W 02 nieuwe jonkerstraat straatbeeld
04. 0448a7a99bc0b34d7c227388d7d3535d 05. Nieuwe Jonkerstraat verboden te roken 06. nieuwe jonkerstraat lichtstraat
08. dsn keuken