Woongebouw Galenkop

Woongebouw Galenkop

24 appartementen en bedrijfsruimten
Ontwerp: Office Winhov, Amsterdam
Rol: Freddy Koelemeijer, Projectleider
Adres: Jan van Galenstraat, Amsterdam
Oppervlakte: 3.530 m2
Opdrachtgever: Ymere
Aannemer: Coen Hagendoorn Bouwgroep
Jaar: 2007-2010

Voor de vervangende nieuwbouw langs de Jan van Galenstraat, is Freddy in alle fasen vanaf het ontwerp tot en met uitvoering betrokken geweest. In een traditionele bouwteam constructie hebben alle betrokken partijen van begin tot eind écht samengewerkt om tot dit mooie eindresultaat te komen.

Studiospacious over Woongebouw Galenkop:
De kracht van het woongebouw aan de Jan van Galenstraat is dat het zich op een krachtige, maar terughoudende manier voegt in zijn 100 jaar oude omgeving. De historische tweedeling, precies op het midden van het bouwblok, met aan de ene kant 19e eeuwse pandjesbebouwing en aan de andere kant Amsterdamse School blokbebouwing, vraagt om een gebouw wat hierop reageert. Deze historische tweedeling is op gestileerde wijze in het nieuwe gebouw teruggebracht. De ritmische gevel, die op het eerste oog dwingend aanwezig is, geeft het gebouw tevens de nodige flexibiliteit waardoor de verschillende aansluitingen met de aangrenzende panden op een ontspannen manier worden ingepast in het ontwerp.

Diepe negges, een natuurstenen plint, horizontale banden van staand metselwerk en gestapelde penanten en balkons geven het gebouw zijn robuuste uitstraling, maar maken het tevens mogelijk om daarachter een variatie in programma en woontypologieën mogelijk te maken zonder afbreuk te doen aan het gebouw als geheel. Er wordt op een mooie eigentijdse manier aansluiting gezocht met de omliggende bebouwing. Architectuur wordt zodoende stedenbouw, en andersom.

Voor meer informatie, zie de website van office winhov

 

05. office_winhov_galenkop_stefan_m_ller_22_site01. office_winhov_galenkop_stefan_m_ller_04

About the author: coenoffreddy

You must be logged in to post a comment.