Dorpsrand Nieuwkoop

Dorpsrand Nieuwkoop

Een karakteristieke dorpsuitbreiding op de grens tussen Nieuwkoop en het open landschap van het Groene Hart.

Deze dorpsuitbreiding van 42 woningen is bescheiden en uitgesproken tegelijkertijd. Het plan bestaat uit een familie van vijf woningtypes die ensembles vormen met elkaar. Samenhang wordt gecombineerd met verscheidenheid en individualiteit. De verschillende woningen zijn uitgevoerd in een familie van metselwerksorteringen die samen met de betonnen plint en erfafscheidingen de woningen met elkaar verbinden.

De ogenschijnlijk nonchalante positie van de woningen ten opzichte van elkaar creëert een gevoel van vrijheid en luchtigheid, met steeds afwisselende doorzichten naar de omliggende natuur. De silhouetten van de woningen zijn een verkenning van het klassieke archetype, maar worden op subtiele wijze gecombineerd met (moderne) grote raampartijen. Het zorgt voor een karakteristieke uitstraling en biedt de bewoners een prachtig uitzicht over de polder en veel lichtinval in de woning.

Project details

Type
Geschakelde woningen

Programma
40 duurzame woningen, 2 energie neutrale woningen

Ontwerp
Office Winhov

Rol Coen
Projectarchitect

Opdrachtgever
Vinkbouw Nieuwkoop

Aannemer
Vinkbouw Nieuwkoop

Adres
Buytewech Oost, Nieuwkoop

Jaar
2007-2010

Oppervlakte

Beelden
Stefan Muller

 01. office_winhov_nieuwkoop_stefan_m_ller_28
Nieuwkoop_2500 [Converted]_new site07. office_winhov_nieuwkoop_stefan_m_ller_07 08. office_winhov_nieuwkoop_stefan_m_ller_0809. office_winhov_nieuwkoop_stefan_m_ller_12

About the author: coenoffreddy

You must be logged in to post a comment.