Dorpsrand Nieuwkoop

Dorpsrand Nieuwkoop

40 duurzame woningen, 2 energie neutraal woningen

Ontwerp: Office Winhov, Amsterdam
Rol: Coen Smit, Projectleider
Adres: Buytewech Oost, Nieuwkoop
Opdrachtgever: Vinkbouw Nieuwkoop
Aannemer: Vinkbouw Nieuwkoop
Jaar: 2007-2010

Gelegen op de grens tussen Nieuwkoop en het open landschap van het Groene Hart staat deze door office winhov ontworpen dorpsuitbreiding. Coen is als ontwerper en projectleider betrokken geweest bij alle ontwerp- en technische fasen, inclusief de uitvoering.

 

Studiospacious over Dorpsrand Nieuwkoop:

 

Deze dorpsuitbreiding van 42 woningen is bescheiden en uitgesproken tegelijkertijd. Het plan bestaat uit een familie van vijf woningtypes die ensembles vormen met elkaar. Samenhang wordt gecombineerd met verscheidenheid en individualiteit. De verschillende woningen zijn uitgevoerd in een familie van metselwerksorteringen die samen met de betonnen plint en erfafscheidingen de woningen met elkaar verbinden.

 

De ogenschijnlijk nonchalante positie van de woningen ten opzichte van elkaar creëert een gevoel van vrijheid en luchtigheid, met steeds afwisselende doorzichten naar de omliggende natuur. De silhouetten van de woningen zijn een verkenning van het klassieke archetype, maar worden op subtiele wijze gecombineerd met (moderne) grote raampartijen. Het zorgt voor een karakteristieke uitstraling en biedt de bewoners een prachtig uitzicht over de polder en veel lichtinval in de woning.

Voor meer informatie, zie de website van office winhov

 01. office_winhov_nieuwkoop_stefan_m_ller_28
Nieuwkoop_2500 [Converted]_new site

07. office_winhov_nieuwkoop_stefan_m_ller_07 08. office_winhov_nieuwkoop_stefan_m_ller_0809. office_winhov_nieuwkoop_stefan_m_ller_12

About the author: coenoffreddy

You must be logged in to post a comment.