Nieuws

Nieuws

Kröller-Müller Museum

_ 02 2018

Onlangs verscheen het bericht op Architectenweb dat het Kröller-Müller Museum de Japanse architect Tadao Ando opdracht heeft gegeven om te onderzoeken hoe en waar het gebouw uitgebreid kan worden met ongeveer 3.000 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte. Ook spreekt het museum de wens uit om de nu omgekeerde chronologie van de getoonde kunstwerken met een eventuele uitbreiding te herstellen.

Laat er geen twijfel over bestaan dat Kröller-Müller met Tadao Ando een fantastische architect in de arm heeft genomen. De gerenommeerde architect zal zonder enige twijfel op gepaste wijze tot een mooi uitbreidingsvoorstel komen.
Studiospacious wil een ander geluid laten horen.

Bekijk onze reactie op krollermuller.studiospacious.nl

Frietkot

_ 01 2018

Afgelopen zomer heeft de stad Brussel een ontwerp wedstrijd uitgeschreven voor een nieuw ontwerp voor de Brusselse Frietkot. Na een presentatie voor de jury eind november jl. zijn we weer naar Brussel afgereisd voor de prijsuitreiking in het Stadhuis van Brussel. De stad Brussel heeft helaas niet voor ons ontwerp gekozen. Desondanks zijn we trots op het eindresultaat.

naar project of kijk op pavilliondefrites.be

Goed begin van 2018!

_ 01 2018

We zijn weer terug op kantoor. Leuk om het nieuwe jaar te beginnen met een publicatie van een van vorig jaar gerealiseerde projecten, Restaurant Floreyn.

naar project

Presentatie Brussel

_ 12 2017

Klaar voor de reis. Op uitnodiging van de Stad Brussel mogen we een projectpresentatie van 5 minuten geven. Zin in!

Stadsoevers Roosendaal

_ 11 2017

Samen met het Stedenbouwkundig team van de Gemeente Roosendaal hebben we de eerste serie workshops afgerond voor de architectonische verkenning van bouwblok 1 en bouwblok 3

naar project

Verbouwing Watergraafsmeer

_ 10 2017

We gaan een voormalige beneden- bovenwoning in Watergraafsmeer verbouwen tot een riante gezinswoning. Op de begane grond benutten we de open ruimte en op de verdiepingen maken we functionele ruimtelijke kamers.

Workshop in Roosendaal

_ 08 2017

De komende maanden werken we in een serie workshops samen met het stedenbouwkundig team van de gemeente Roosendaal aan een architectonische verdiepingsslag voor de eerste fase van de inbreidingslocatie Stadsoevers te Roosendaal.

Restaurant Floreyn, een bord vol Dutch design

_ 07 2017

Na de opening hebben we heerlijk bij Restaurant Floreyn gegeten. Een bord vol Dutch design. Een goede bodem gelegd om mooie foto’s te schieten. Zie de projectpagina voor meer.

naar project

Pitch gewonnen!

_ 06 2017

We gaan samen met het stedenbouwkundig team van de gemeente Roosendaal, het architectonisch kader maken voor de eerste fase van de belangrijke inbreidingslocatie Stadsoevers.

Restaurant Floreyn

_ 05 2017

Een warm en zonnig openingsfeest van Restaurant Floreyn. Wat een avond! Binnenkort meer foto’s

opening
Restaurant Floreyn

_ 04 2017

We zijn begonnen! de verbouwing van voormalig Restaurant Braque aan de Albert Cuypstraat is gestart en inmiddels zit de eerste verflaag op de gevel. Langzaam wordt de nieuwe look zichtbaar. Dit project doen we in samenwerking met TMRW creative studio. Gezamenlijk zetten we een nieuwe identiteit neer.

Kleverparkweg opgeleverd

_ 02 2017

In samenwerking met AHAA hebben we de verbouwing van het klassieke jaren ’20 woonhuis aan in Haarlem omgevormd tot een ruimtelijke eigentijdse stadswoning. Bekijk het resultaat van wat we “Industrieel maatwerk” noemen, nu online!

naar project

Kleverparkweg_Studiospacious-Ahaa_scheme
Opwaardering Hotel in het centrum van Amsterdam

_ 02 2017

Door een in het centrum van Amsterdam gelegen hotel zijn we gevraagd om de mogelijkheden te onderzoeken hoe het hotel toekomstbestendig kan worden opgewaardeerd binnen de eisen en randvoorwaarden van het Amsterdamse Unesco Werelderfgoed.

hotel
Nieuw restaurant aan de Albert Cuypstraat

_ 01 2017

Met veel plezier werken we samen met TMRW creative studio aan het ontwerp voor voormalig restaurant Braque. Een mooie samenwerking om een nieuwe identiteit en interieur te bedenken onder de werktitel ‘on Hollands goed Nederlands eten.

restaurant
Nieuwendammerdijk

_ 12 2016

We zijn gevraagd om voor een dijkwoning aan de Nieuwendammerdijk in Amsterdam Noord een ontwerp te maken voor een 2-laagse woninguitbreiding.

SSS insta 012 schetsen aangepast
De Melkfabriek wordt nieuwe hotspot van Arnhem

_ 11 2016

Team BPD | Studioninedots i.s.m. Studiospacious transformeert Cobercoterrein

FrieslandCampina heeft op 3 november jl. bekend gemaakt dat zij voor de herontwikkeling van de Cobercofabriek en omgeving gekozen heeft voor het plan van BPD | Studioninedots.
Centraal in onze visie staat dat we het nu nog afgesloten industriële gebied aan de Rijn toegankelijk willen maken met en voor Arnhemmers door er een uitgesproken duurzaam en verrassend comfortabel stedelijk milieu te realiseren.

Tender gewonnen!

FrieslandCampina en de Gemeente Arnhem formuleerden de ambitie om het gebied te transformeren. In vervolg daarop schreef FrieslandCampina een tender uit. De afgelopen periode vond een selectieprocedure plaats voor de verkoop van het terrein en deze werd gewonnen door BPD Ontwikkeling dat daarvoor Studioninedots’ bewezen concept Circulair Cityplot als uitgangspunt nam. Vervolgens werd het team uitgebreid met Studiospacious, BOEi, DELVA Landscape Architects en lokale partners.

naar project

coberco-sss-nl_lr12-press
Friethoes update

_ 10 2016

Bij Friethoes zijn ze lekker bezig. Na het spuitwerk en de nieuwe vloer, rollen de eerste boring meubels naar binnen. Het kantoor is bijna af. Volgende stap is het groen!

friethoes-01
Stalen pui geplaatst

_ 10 2016

In de Potgieterstraat is de stalen pui geplaatst! De pui  scheidt op subtiele wijze worden het leefgedeelte van het slaapgedeelte en creëert tegelijkertijd het noodzakelijke doorzicht waardoor daglicht vrij spel heeft. Het project is nu bijna gereed. Binnenkort meer foto’s.

413x360-kitchen
Bureau’s Beschikbaar

_ 10 2016

We zijn op zoek naar creatieve mensen zoals app bouwers, filmregisseurs, schrijvers, art directors, online content generators, landschapsarchitecten, grafisch- en industrieel ontwerpers om onze werkruimte mee te delen…

We hebben een mooie werkomgeving in het bruisende Amsterdam-Oost

Geïnteresseerd?
Mail ons: info@studiospacious.nl

meer info

desks
Nieuwe Studieopdracht

_ 09 2016

We duiken deze maand het archief van Haarlem in met matching shoes! Met veel plezier werken we samen met Synchroon aan een nieuwe studieopdracht.

news_archief-studie
Nieuwe WORKSPACE

_ 08 2016

Aan de Balistraat in Amsterdam Oost, hebben we in twee weken tijd, een fris kantoor opgeleverd. WORKSPACE 16A
Nieuwe kleuren, strakke werkplekken, goede verlichting en ruimte voor overleg, lunch en vergaderen.Lekker werken!

  news_nieuwe workspace
Nieuw project, nieuwe maquette!

_ 07 2016

Voor een nieuw project halen we onze inspiratie uit eenvoudige strandhuisjes. De houten constructie is dienend en leidend voor het ontwerp. De constructie kent een primaire en secundaire laag. Hierdoor is de lichtinval fantastisch! Dit testen we vaak in een fysiek houten maquette.
naar project (binnenkort)

news_hout1
Friethoes Frietfabriek

_ 07 2016

Friethoes is een Haarlemse Snackbar die naast de winkel een Frietfabriek is begonnen. Vanuit deze fabriek bevoorraden ze hun foodtrucks voor de festivals en bereiden ze halffabricaat frieten voor de horeca. In de fabriek staat een enorme frituur- en koelstraat. Friethoes vroeg ons om orde in de chaos te scheppen.
“Leg een eenduidig concept neer voor de fabriek en de bijbehorende kantoorruimtes.”
Dit hebben we gedaan door eenvoudige ingrepen met een helder kleurenschema. Friethoes kan na de verbouwing fatsoenlijk koks ontvangen, lekker werken of een goede vrijdagmiddagborrel geven!
naar project (binnenkort)

 news_friethoes
Keuken geplaatst in de Potgieterstraat

_ 06 2016

In de Potgieterstraat is in alle vroegte begonnen met de afwerking. Terwijl binnen de laatste hand werd gelegd aan de visgraadvloer, werd buiten door een hoogwerker, de keuken in onderdelen met aanhanger en al naar vijf hoog getakeld. De meubelmaker heeft de keuken vervolgens ter plaatse geassembleerd. binnenkort meer…

 news_potgieterstraatnews_potgieterstraat keuken
Bourgondischelaan bijna gereed

_ 05 2016

In Amstelveen zijn ze druk bezig met het realiseren van een door ons ontworpen dakopbouw. De compacte uitbreiding van deze woning van 59m2 voorziet in 3 slaapkamers, een badkamer en dakterras. De gevels zullen worden bekleed met horizontale houten larix latten.

 news_bourgondischelaan_1 2news_bourgondischelaan_2 2
Start bouw Potgieterstraat

_ 03 2016

Op deze mooie locatie, aan de rand van de Jordaan, heeft Studiospacious een fraaie woning met dakterras ontworpen. Dit ‘hokkerige klus’ appartement is volledig gestript en opnieuw opgebouwd om een lichte loft te creëren. Het plafond is verhoogd waardoor de constructie van de hijsbalk zichtbaar wordt, een karakteristiek element in de gemoderniseerde woning. Een stalen pui tussen woonkamer/keuken en de slaapkamer vormt straks een luchtige scheiding tussen de leef- en slaapruimte. Keuken en eettafel zijn als één centraal element ontworpen en worden samen met de nieuwe trap naar het dakterras eyecatchers in de nieuwe woning.

news_potgieter_1 news_potgieter_2 2
Start bouw Kleverparkweg

_ 02 2016

In Haarlem is de aannemer begonnen met de sloopwerkzaamheden van de begane grond. Er wordt in dit klassieke pand, met mooie details, een doorbraak gemaakt in de wand tussen de bestaande keuken en de eetkamer. Het toilet wordt verplaatst. De keuken wordt het centrale punt van de woning. De nieuwe constructie die een deel van de bovenliggende gevel opvangt blijft in het zicht. Er ontstaat hierdoor niet alleen een ruimtelijke leef keuken, maar ook ontmoet klassiek en modern elkaar op en subtiele manier. Dit project doen we i.s.m. Annemarijn Haarink Architectuur

naar project

03. sloop 01
Eervolle vermelding Jonge Architecten Prijsvraag

_ 01 2016

De inzending van Freddy Koelemeijer voor de Jonge Architecten Prijsvraag heeft een eervolle vermelding gekregen. De jury – bestaande uit Wim van Krimpen, Machiel Spaan en Yvonne Claassen – waardeert het ontwerp omdat het tuinhuisje is opgevat als ‘een abstract houten huisje als een meubelstuk met transformeerbare binnenruimte’ en vanwege ‘de intelligente inrichting en het aangename interieur’.

news_eervolle vermelding JAP exterieur news_eervolle vermelding JAP interieur

 

 

 

About the author: coenoffreddy

You must be logged in to post a comment.