Strandhuis

Strandhuis

Een serene plek op een van de Waddeneilanden van Duitsland waar kan worden genoten van ‘het eenvoudige leven’.

Geïnspireerd door de ‘Dungeness cabins’ in Kent, op twee uur rijden ten zuidoosten van Londen, is Studiospacious gevraagd om voor een particuliere opdrachtgever een retraite te ontwerpen.

Het silhouet van het strandhuis is een minimalistisch vormgegeven verkenning van het klassieke archetype en gaat discreet op in het pittoreske duinlandschap. De plattegrond is compact en open. Het slaapvertrek, in de vorm van een rechthoekige aanbouw, is de duinen in geschoven om zodoende bij warme zomerdagen een van nature koelere ruimte te creëren. De woonkamer heeft aan drie zijdes grote gevelopeningen en maakt optimaal gebruik van het zicht op het strand en de zee.

De hoofddraagconstructie bestaat uit zeven houten spanten met daartussen een lamellen plafond die de kapconstructie afwisselend wel- en niet zichtbaar maakt. De kolommen van de spantconstructie vormen de subtiele scheiding tussen het vrijstaande bad en de woonkamer. Om het interieur licht te houden is er gebruik gemaakt van een onbehandelde lichte eikenhoutsoort in combinatie met zachtroze tinten. Het contrast met de donkere buitenkant is groot, waardoor het interieur mede de uitstraling van de buitenzijde van het strandhuis bepaalt. Het interieur lijkt haast onderdeel te worden van het exterieur. De doorlopende houten vloer verlengt bovendien de beleving van het interieur tot een verhoogd terras boven het strand.

De gevel is bekleed zwarthouten verticale lamellen die zijn voorzien van een speciale brandtechniek die is geïnspireerd op eeuwenoude Japanse tradities. De lamellen vormen een rustig lijnenspel en geven de gevel een minimale schaduwwerking.

Project details

Type
Strandhuis

Ontwerp
Studiospacious

Opdrachtgever
Particulier

Adres
Waddeneiland Duitsland

Jaar
2018 –

Oppervlakte
52 m2

Beelden
Studiospacious

                            
 
 

About the author: coenoffreddy