Woonhuis Rieteiland

Woonhuis Rieteiland

Woonhuis

Ontwerp: Office Winhov, Amsterdam
Rol: Coen Smit, Projectleider
Adres: Rieteiland IJburg, Amsterdam
Oppervlakte: 252 m2
Opdrachtgever: Particulier
Fotografie: Stefan Müller
2010 – 2013

Voor de woning op het Kleine Rieteiland op IJburg, is Coen vanaf de eerste schets betrokken geweest. Samen met de particuliere opdrachtgevers – twee gerenommeerde ontwikkelaars uit Amsterdam – is een woonhuis ontworpen wat zich op een bijzondere manier nestelt in zijn omgeving.

Studiospacious over Villa Rieteiland:

‘Het Kleine Rieteiland op IJburg wordt omringd door water en ligt naast het Diemerpark. Aan beide zijden van de enige straat van het eiland zijn aaneengesloten woningen gebouwd in particulier opdrachtgeverschap. Het woonhuis neemt het contrast tussen de beslotenheid van de straat en de weidsheid van het landschap als uitgangspunt.’ (office winhov)

Aan deze straat, waar alle woningen op woningen lijken, staat één woning waarvan dit niet afgetekend duidelijk is. Achter de gesloten metselwerk gevel – die de bewoners afkeert van de straat – schuilt een patiowoning die zicht richt op het indrukwekkende uitzicht over het water en het familieleven wat zich binnen afspeelt. De ondergrondse master-bedroom, de woonkamer en keuken op de begane grond en de bovengelegen slaapkamers oriënteren zich allen op de centrale patio die het daglicht tot diep in de woning brengt. Als kers op de taart biedt het dakterras op de eerste verdieping een fraai ingekaderd uitzicht over het water.

Voor meer informatie, zie de website van office winhov

01. rieteiland_stefan_muller_cf159647-108. rieteiland_stefan_muller_cf159965 07. rieteiland_stefan_muller_cf16003906. rieteiland_stefan_muller_cf159917

About the author: coenoffreddy

You must be logged in to post a comment.