Woonhuis Rieteiland

Woonhuis Rieteiland

Een woonhuis wat zich op bijzondere manier nestelt in zijn omgeving.Onlosmakelijk verbonden met het spectaculaire uitzicht nestelt deze woning zich op een bijzondere manier in zijn omgeving.

‘Het Kleine Rieteiland op IJburg wordt omringd door water en ligt naast het Diemerpark. Aan beide zijden van de enige straat van het eiland zijn aaneengesloten woningen gebouwd in particulier opdrachtgeverschap. Het woonhuis neemt het contrast tussen de beslotenheid van de straat en de weidsheid van het landschap als uitgangspunt.’ (office winhov)

Aan deze straat, waar alle woningen op woningen lijken, staat één woning waarvan dit niet afgetekend duidelijk is. Achter de gesloten metselwerk gevel – die de bewoners afkeert van de straat – schuilt een patiowoning die zicht richt op het indrukwekkende uitzicht over het water en het familieleven wat zich binnen afspeelt. De ondergrondse master-bedroom, de woonkamer en keuken op de begane grond en de bovengelegen slaapkamers oriënteren zich allen op de centrale patio die het daglicht tot diep in de woning brengt. Als kers op de taart biedt het dakterras op de eerste verdieping een fraai ingekaderd uitzicht over het water.

Project details

Type
Woonhuis

Ontwerp
Office Winhov

Rol Coen
Projectleider / projectarchitect

Opdrachtgever
Particulier

Aannemer

Adres
Rieteiland IJburg, Amsterdam

Jaar
2010 – 2013

Oppervlakte
252 m2

Beelden
Stefan Müller

01. rieteiland_stefan_muller_cf159647-108. rieteiland_stefan_muller_cf159965 07. rieteiland_stefan_muller_cf16003906. rieteiland_stefan_muller_cf159917

About the author: coenoffreddy

You must be logged in to post a comment.