Volkstuinhuisje

Volkstuinhuisje

Ontwerp: Studiospacious, Amsterdam
Adres: Volkstuinvereniging Eigen Hof, Rotterdam
Oppervlakte: 24 m2
Opdrachtgever: Wim van Krimpen + Architectenwerk (Jonge Architecten Prijsvraag)
Jaar: 2015
Prijs: eervolle vermelding

Soms een plek om samen te zijn, soms een ‘lege’ ruimte om tot rust te komen, soms een plek om ‘s nachts peinzend van de sterrenhemel te genieten. Een ruimte van 24m2 om te werken, na te denken, je af te zonderen, vrienden en familie te ontvangen. Zo’n ‘caban’ vraagt om een slimme manier van ruimtegebruik.

Het interieur is opgevat als één centrale ruimte waar door middel van een wandmeubel het gebruik van de ruimte gedurende de dag en nacht wordt gefaciliteerd. Deze ruimte is 14m2 groot en kan transformeren van woonkamer, tot eetkamer en slaapkamer. Het daklicht geeft het volume en de binnenruimte zijn karakteristieke vorm. De binnenruimte van de caban wordt afgewerkt in multiplex, het zorgt voor eenheid en rust in het interieur. De zijkanten van de multiplex zorgen daarbij voor een fraaie belijning in de meubels.

De buitenzijde van de caban is voorzien van een huid van houten latten, met variaties in ritme. De combinatie van larix en douglas hout zorgt voor een levendige gevel. Verschillende ritmes definiëren de ramen en deur en zorgen voor een geleding van het abstracte volume. Hoewel de caban naar buiten toe vrij gesloten oogt, is het binnen een intieme, lichte ruimte.

01. Jonge Architecten Prijsvraag locatie 02. Jonge Architecten Prijsvraag locatie 1 03. Jonge Architecten Prijsvraag locatie 2 04. Jonge Architecten Prijsvraag exterieur 05. Jonge Architecten Prijsvraag gevels 06. Jonge Architecten Prijsvraag plattegrond
08. Jonge Architecten Prijsvraag doorsnede 09. Jonge Architecten Prijsvraag interieur

About the author: coenoffreddy

You must be logged in to post a comment.